V soboto z vsemi močmi proti zmajem

17/05/2019

V soboto z vsemi močmi proti zmajem

Prepoved nastopa: Marko Ćosić in David Kašnik

Zgoščen spored tekem se nadaljuje s tekmami 34. kroga Prve lige Telekom Slovenije, ki ga bodo s sobotno tekmo odprli nogometaši Rudarja in Olimpije. Ljubljančani se bodo v Šaleški dolini pobirali po domačem porazu z Domžalami, Velenjčani pa želijo potrdili obstanek med prvoligaško druščino. Četa velenjskega stratega Almirja Sulejmanovića je velik korak do nove sezone v elitnem razredu slovenskega nogometa storila že z zadnjo zmago v Novi Gorici, saj so knapi devetim Primorcem pobegnili na devet točk prednosti. Obstanek matematično sicer še ni potrjen, bi ga pa Velenjčani dokončno potrdili z vsaj remijem. Lahko Rudar ponovi pomladanski dosežek iz Stožic, ko so knapi po velikem povratku prišli do točke?

Kdo je vroč?

David Hrubik je bil osrednji junak velenjskega slavja na severu Primorske. Bočni branilec je najprej podal za zadetek Davida Kašnika, ob koncu prvega polčasa pa je po lepi samostojni akciji zadel še sam. Srb slovaških korenin je dobro formo potrdil že na prejšnjih tekmah, saj se je na tekmi z Aluminijem izkazal z dvema asistencama. Tudi v soboto bo predstavljal pomembno orožje Rudarja, ki lovi novo presenečenje.

Ali ste vedeli?

Almir Sulejmanović bo v soboto enajsterico sestavil brez obeh osrednjih branilcev. David Kašnik bo počival zaradi štirih rumenih kartonov, Marko Ćosić je po zimski selitvi v Šaleško dolino prejel že sedem rumenih opozoril. Visokorasli Hrvat je v tem pogledu skorajda že ujel Klemna Bolha, ki je z osmimi rumenimi kartoni največkrat kaznovani član Rudarja. Rudar sicer spada med moštva, ki na »fair play« lestvici zasedajo mesta tik pod vrhom razpredelnice. Velenjčani so na 32 tekmah nabrali 181 točk, manj sta jih »osvojila« zgolj Celje in Aluminij.

Tekst: prirejeno po PDo
Foto: Ekipa24.si