Sezone je konec, pogled pa usmerjen naprej

29/05/2019

Sezone je konec, pogled pa usmerjen naprej

Članska ekipa je sezono 2018/19 Prve lige Telekom Slovenije zaključila na 7. mestu. Po slabšem prvem delu je sledil bolj učinkovit spomladanski del sezone, ki je ekipi prinesel mirno nadaljevanje v družbi ekip prve lige.

O sezoni, natančneje tudi drugi polovici, smo se pogovarjali s trenerjem Almirjem Sulejmanovićem in kapetanom knapov, Damjanom Trifkovičem.

Drugi del sezone, ko je prevzel vlogo trenerja je Almir Sulejmanović opisal kot pozitivno. »Po mojem prevzemu smo potrebovali dva, tri kroge, da se malo spoznamo, malo začutimo, nato nam je steklo, zelo pomembna zmaga je prišla v Kranju, tako smo potem povezali niz štirih tekem zapored s tremi zmagami in enim neodločenim in si tako utrli pot k cilju, ki smo si ga zadali. Tako, da bi rekel, da je ta sezona zelo pozitivna, vendar se osebno ne veselim teh osmih, sedmih mest, bi si želel tudi višjih. Po seriji teh štirih neporaženih tekmah, ko smo si teoretično že zagotovili obstoj v ligi, s tem nam je uspel klubski cilj, ki smo si ga skupaj zadali, smo začutili neko olajšanje. Kljub temu olajšanju pa mislim, da to ni razlog za veliko veselje in neko evforijo, mislim, da je potrebno strmet k višjim ciljem. Na začetku sezone smo imeli cilje za borbo za evropska mesta, zato v naslednji sezoni upam, da bodo fantje tudi to razumeli in od prve tekme naprej strmeli k višjemu mestu.

Kapetan knapov je pri tem dodal: »Drugi del sezone je bil boljši kot prvi, glede na to, da smo po prvem delu že zaostajali, bili smo na devetem mestu, ocenjujem, da smo se potem v drugem delu dvignili, še posebej v zadnji četrtini smo začeli dobro zmagovati tekme, ki smo jih morali, da smo se lahko izvlekli iz položaja, v katerem smo bili.

Kot najbolj všečno lastnost ekipe je glavni trener izpostavil realizacijo, ustvarjanje priložnosti in učinkovitost napadalcev. Pri tem je izpostavil predvsem Žigo Škofleka in Milana Tučića, ki sta po njegovem mnenju tekme odigrala zelo dobro. Dodatno je izpostavil tudi Rijada Kobiljarja, kateri se je napadalni dvojici pridružil z odličnimi asistencami. Sicer ni želel izpostavljati posameznikov, vendar meni, da je cela Slovenija opazila, da so fantje razigrani, sproščeni in da so ustvarjali rezultate tudi na krilih omenjenih nogometašev. Pri tem pa poudarja, da je nogomet kolektiven šport, zato brez celotne ekipe, brez vratarjev, brez obrambnih, veznih igralcev, ki dajo svoj delček k temu, tudi napadalci ne bi mogli dobiti teh priložnosti in jih na koncu tudi realizirati.

Glede na celotno sezono meni, da je končno 7. mesto realen prikaz ekipe. Kot pravi sam: »Kar si zaslužiš, to dobiš.« Dodaja pa, da je bila ekipa vsekakor sposobna za višja mesta. To so dokazali tudi od trenutka ko so začeli skupno pot in se povzpenjali po lestvici. Damjan Trifković je ob tem povedal, da se sam ne strinja v popolnosti, meni da so bili fantje sposobni veliko več. »Realen prikaz bi rekel, da je bila zadnja četrtina, kjer smo pokazali nek pravi obraz, pa tudi realen prikaz ekipe, ki jo lahko primerjam s prejšnjo sezono.«

Ob vprašanju katera tekma v sezoni jima je najbolj ostala v spominu sta si bila enaka. Tekma z Olimpijo na gostujočem terenu. Opisala sta jo kot dinamično, z veliko preobrati in veliko priložnostmi. Menita, da so ob tej predstavi uživali gledalci, kot tudi igralci na igrišču. Tekma se je končala z izenačenim rezultatom 3:3, kjer je Milan Tučić dosegel hat-trick. Na splošno so knapi na tej tekmi dobro stali na igrišču, kar je nato odražala tudi dobra igra. Trener pa je poleg tekme z zmaji izpostavil tudi zadnjo tekmo v Murski Soboti, ki je prav tako bila precej dramatična in polna preobratov. Kljub temu, da sta to tekmi, ki sta se mu najbolj vtisnili v spomin pa je dodal, da so seveda najslajše bile zmage.

Za člane in strokovni štab je na vrsti oddih. Med odmorom najprej sledita sprostitev in počitek. Trifković se bo v tem času popolnoma odklopil, saj je bila sezona naporna, tako fizično kot tudi psihično. S tem želi doseči, da se na priprave vrne z novo željo in motivacijo za naslednjo sezono. Sulejmanović poudari, da si fantje oddih zaslužijo in verjame, da ga bodo dobro izkoristili. Želi si, da se na prvi dan priprav, ki se začnejo 10. junija, vrnejo spočiti in zdravi, saj bodo le tako lahko nadaljevali s čim večjim zagonom ter novim ciljem naproti.