Cilj je uveljavljati domače igralce

02/06/2019

Cilj je uveljavljati domače igralce

Sezona se ni zaključila zgolj za člansko ekipo NK Rudar Velenje, vendar se zaključuje tudi za nogometno šolo. O položaju kluba in nadaljnjih načrtih z direktorjem, Markom Čepelnikom.

Kako je vodstvo kluba zadovoljno s člansko sezono?

Vsekakor smo po lanskem četrtem mestu pričakovali tudi letos, bolj stabilne rezultate, bolj mirno sezono, če gledamo prvenstveno lestvico. Ker nam je v jesenskem delu šlo zelo slabo, smo upali na boljšo pomlad in jo tudi dočakali. Predvsem mesec maj je bil izredno uspešen, tako, da smo potem lahko zapluli v mirne vode in sezono pripeljali do konca, sicer ne tako uspešno, kot preteklo, ampak kljub temu smo zadovoljni.

Se v članski ekipi obetajo velike spremembe, kako bo s trenerjem?

S trenerjem Almirjem Sulejmanovićem se dogovarjamo za nadaljnje delo. Kar se tiče sprememb v članski ekipi, bi radi, da jih je čim več, hkrati pa čim majn; to pomeni, da si želimo prodaje nekaterih igralcev ter zanje sočasno poiskati kvalitetne nadomestne igralce. Seveda bi želeli nosilce tudi zadržati, vendar v kolikor bo klub prejel zadovoljivo ponudbo, jo bomo z obema rokama sprejeli in omogočili fantom, da napredujejo v večje sredine, kot je Rudar.

Uspešna je bila tudi selekcija U19, ki je skozi celotno sezono kazala odlične rezultate. Kako se namerava mladince vključiti v člansko ekipo v prihodnji sezoni, predvsem tiste, ki bodo postali člani?

Res je, mladinska ekipa letos ni doživela poraza, razen težek poraz v pokalu proti Mariboru po enajstmetrovkah. Osnovni cilj kluba je, kot govorimo že dve leti, da vključimo mladince v prvo ekipo, trenutno so na zadnjih članskih tekmah že igrali mladinci, na prejšnjih tekmah tudi Cene Kitek, ki je trenutno poškodovan, zdaj pa sta se vključila brata Vošnjak ter Gašper Jovan, vseskozi pa je prisoten tudi vratar Tomaž Stopajnik. Naslednjo sezono je primarni cilj, da igrajo omenjeni, poleg tega pa imamo še Dema Pljavo in Kristjana Bariča iz pretekle mladinske sezone, kjer upamo na največ.

Če že govorimo o nogometni šoli, kakšni so občutki ob koncu sezone kot celote? Se ta razvija v pravo smer?

Ogromno truda smo vložili v nogometno šolo, ogromno dela, tudi ogromno dodatnih financ smo vložili v sam razvoj nogometne šole. Če vemo, da smo pred nekaj leti imeli devet trenerjev v nogometni šoli, sem danes zelo vesel, da jih imamo preko dvajset. Tako, da mislim, da gre v pravo smer, to pokažejo tudi zadnji rezultati mladinske in kadetske ekipe, ki so postali prvaki in se vračajo v prvo ligo. Prav tako ne smemo zanemarit selekcije U13, ki uspešno nastopa na vseh turnirjih in zmaguje; v juniju gredo na velik turnir v Kitzbühel, prav tako so tudi v ligi na prvem mestu in brez poraza. Primarni cilj kluba je še vedno nogometna šola. Torej, dobiti oziroma ustvariti čim več kvalitetnih igralcev ter jih lansirati v prvo moštvo.

Bo Rudar v klub pripeljal tudi nove mladince in kadete, zaradi uvrstitve v 1. ligo ali bodo ekipe ostale takšne kot so?

Vsekakor bomo po vseh selekcija iskali nove igralce in iskali okrepitve. Okrepitve bo potrebno iskati predvsem za selekcijo U17, kot tudi za U19. V selekciji U19 sicer v letošnji sezoni igra veliko fantov letnika 2001, ki so zelo uspešni in bodo še ostali med mladinci. Nogometni klub Rudar Velenje je postal sredina, kamor vsi nogometaši iz okoliških klubov želijo prestopit. To je velik uspeh. Vedno smo si želeli, da do tega pride in smo na dobri poti, da pripeljemo čim več boljših igralcev, igralcev, ki bodo klubu dajali dodano vrednost.

Kako klub stoji finančno?

Trenutno klub nikomur ne dolguje nobene plače, nobenega izplačila. Vsekakor pa to še ni vse, kar bi si želeli. Klub potrebuje nove sponzorje, potrebuje nove moči. Upamo, da bomo v tem prestopnem roku prodali katerega od igralcev, tako bi veliko lažje zadihali v novo tekmovalno sezono. Trenutno pa je klub stabilen, brez dolga, vseeno pa vsak dan iščemo nove sponzorje, pokrovitelje, trkamo na vsa vrata, pomagajo pa nam tudi v obliki kosil in malic, raznih donacij.

Je vodstvo že izrazilo pričakovanja ob začetku nove sezone, če ja kakšna so?

Pri članski ekipi moramo najprej videti kakšen bo igralski kader v začetku sezone, vsekakor nam ni cilj, da se kot letos, borimo za obstanek v ligi. Cilj je zlata sredina lestvice in če se da narediti kakšen preskok, kakšno stopnico višje, jo bomo z veseljem sprejeli. Cilj je uveljavljat domače igralce, dati priložnost mladim igralcem in jih lansirat v širni svet nogometa, da prestopijo tudi v tujino. Cilj je igrati dober ter gledljiv nogomet. Predvsem pa stremimo k temu, da bodo mladi v kombinaciji z izkušenimi dobivali priložnosti ter tako lažje splavali.