Uspešno zaključen tudi 3. Krtkov kamp

04/07/2019

Uspešno zaključen tudi 3. Krtkov kamp

Krtkov nogometni kamp je v organizaciji NK Rudar Velenje letos potekal že tretje leto zapored. O sami izvedbi in občutkih po njej smo spregovorili z vodjo letošnjega kampa Tonijem Lukendo.

Kako si zadovoljen z izvedbo Krtkovega kampa?

Lahko rečem, da sem z izvedbo Krtkovega kampa zelo zadovoljen. Vse je potekalo kot je bilo zamišljeno, vmes pa smo dodali še kakšno vsebino, ki prvotno ni bila v planu. Kampa se je udeležilo šestindvajset otrok starosti od pet do dvanajst let, med katerimi je bil tudi eden udeleženec iz Avstrije. Menim, da smo se na kampu zabavali tako trenerji kot otroci. Za razbijanje monotonosti smo poskrbeli s predstavitvijo drugih športnih panog v Velenju. Z nami so sodelovali Judo klub Velenje, Atletski klub Velenje, Strelsko društvo Mrož, Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje in Namizno teniški klub Savinja. Vsem se zahvaljujem za predajanje znanj in predvsem zabavanje naših otrok. Posebna zahvala pa gre Mlekarni Celeia, ki je za udeležence priskrbela sadne jogurte s katerimi so se lahko posladkali.

Kaj vse ste z otroci počeli, kaj so imeli možnost spoznati?

Kamp je prve tri dni bil načeloma razdeljen na tri dele: dopoldanska športna aktivnost (drug šport), animacije/delavnice in popoldanska športna aktivnost (nogometni trening).

Prvi dan smo obiskali muzej Premogovništva Velenje, po povratku smo imeli ustvarjalne delavnice, za tem smo pripravili spoznavne igre, da so se udeleženci med seboj povezali in za konec je sledil še nogometni trening, katerega rdeča nit je bilo upravljanje in navajanje na žogo.

Drugi dan smo se seznanili s sabljanjem, namiznim tenisom in streljanjem. Imeli smo dovolj časa, da preizkusimo vsa igrala na otroškem igrišču in smo se po kosilu v restavraciji DK odpravili na ogled animiranega filma v Kino Velenje. Po tem je sledil odhod na jezero, kjer smo pripravili vprašanja za gostjo Dominiko Čonč, ki je trenutno reprezentantka Slovenije in igra v španskem klubu Malaga. Po pogovoru smo se skupaj odpravili na igrišče, kjer so se nekateri posamezniki lahko pomerili z Dominiko v žongliranju z žogo in v igri 1 na 1.

Tretji dan so se udeleženci učili judo padcev, igrali borilne igre in spoznavali kraljico športa – atletiko. Po kosilu sta nas obiskala nogometaša članskega moštva David Kašnik in Žiga Škoflek za katera smo prav tako pripravili vprašanja na katere sta z veseljem odgovorila. Na igrišču smo se še naučili udarca z notranjim delom stopala, ki je najpogostejši in najnatančnejši udarec v nogometni igri. Za konec smo imeli še boj z vodnimi baloni.

Zadnji dan so se nam pri ogrevanju pridružili starši, ki so nato igrali proti svojim otrokom, ki se pa niso predali kljub fizični premoči. Po odigranih tekmah so otroci prejeli darila in smo se vsi skupaj odpravili na pogostitev v Oazo. S tem smo kamp zaključili in se dobre volje odpravili domov.

Kaj je bilo najtežje pri organizaciji in kaj ti je najbolj ostalo v spominu?

Pri sami organizaciji nismo naleteli na posebne težave, predvsem zaradi pravočasnega planiranja in angažiranosti vseh sodelujočih trenerjev. S ponosom lahko rečem, da smo se vsi imeli lepo in srčno upam, da bo kamp otrokom ostal še dolgo v spominu. Se mi pa zdi, da so imel najraje tekmo s starši in jim je to predstavljalo vrhunec kampa. V spominu mi bodo ostali predvsem otroški nasmehi. Kamp je namenjen njim, njihovi zabavi in veseli me dejstvo, da nam je uspelo otroke pritegniti k druženju in zabavi.