Za začetek v goste k rumeni družini

12/07/2019

Za začetek v goste k rumeni družini

Kako visoko bodo v sezoni 2019/20 posegli Velenjčani? Za Rudarjem je leto vzponov in padcev. Knapi so bili nekaj časa v nevarnih vodah in so nekaj krogov preživeli tudi povsem na dnu lestvice, pred izpadom v drugi rang slovenskega nogometa pa so se rešili z uspešno zadnjo četrtino prvenstva. Zeleno-črni so sezono sklenili na sedmem mestu lestvice, Velenjčane pa je po slovesu Marijana Pušnika, ki zdaj opravlja naloge športnega direktorja, prebudil Almir Sulejmanović. Nekdanji branilec Rudarja je poleti podaljšal sodelovanje s klubom, v poletje pa krenil s spremenjeno ekipo. Od dresa Rudarja so se med drugimi poslovili Klemen Bolha, Josip Tomašević, David Arap in Tim Vodeb, v Velenju pa so potrdili novince kot so Luka Lovenjak, Nemanja Tomašević in Josip Filipović, ki so željni dokazovanja, Elvedin Džinić pa med knape prinaša bogate izkušnje.

Kdo je vroč?

V Velenju so poleti pomladi igralsko zasedbo, v kateri se je znašlo tudi nekaj nogometašev, ki so bili še v prejšnji sezoni del mladinske ekipe. Velenjčani sicer čaka še zanimivo poletje, saj ima kar nekaj igralcev snubce iz tujine. Spomladi so dobre predstave kazali Žiga Škoflek, Milan Tučić in Rijad Kobiljar. Slednji je bil eno od odkritij drugega dela prvenstva, s svojo hitrostjo in tehničnim znanjem pa je bil zaščitni znak prebujenega Rudarja. Knapi so si tudi po zaslugi njegovih predstav zagotovili miren zaključek sezone. Kakšen bo uvod v novo prvenstvo?

Ali ste vedeli?

Tako kot v Domžalah, so se tudi v Velenju odločili, da obrambo okrepijo s povratnikom v svoji četi. V Šaleško dolino se je vrnil Elvedin Džinić, ki je bil pol leta, potem ko se je razšel s Celjem, brez kluba. Mariborčan ima v Prvi ligi Telekom Slovenije bogate izkušnje, nogometaš, ki je v preteklosti igral tudi v Belgiji in na Poljskem, je kot član Maribora, Rudarja in Celja odigral 263 tekem. Branilec se izredno dobro znajde tudi pred vrati nasprotnika, med strelce se je vpisal že 31-krat.

Tekst: prirejeno po PDo
Foto: Ekipa24.si