Končan je 9. tradicionalni Cviklov memorial

18/07/2019

Končan je 9. tradicionalni Cviklov memorial

V organizaciji Nogometnega kluba Rudar Velenje je med 16. in 18. julijem 2019 potekal že 9. tradicionalni Cviklov memorial. Močnega mednarodnega turnirja so se poleg domačinov udeležili še NK Maribor, HNK Rijeka ter HŠK Zrinjski Mostar.

Turnir je otvoril zbor ekip na mestnem stadionu Ob jezeru, kjer je o samem dogodku in spominu na Matjaža Cvikla spregovoril vodja nogometne šole Igor Fenko. Temu je sledil veliki začetek, ki sta ga na glavnem igrišču odigrali ekipi Rudarja in Maribora. Sledila je tekma veteranov, kje sta se srečali ekipi NK Rudar Velenje in Veterani Konovo. Tekma se je končala z rezultatom 2:2. Zadnja tekma dneva se je odvila na parkurju, kjer sta nasprotnika bila HNK Rijeka in HŠK Zrinjski Mostar. Tudi vse nadaljne tekme so se odvile na naravni travi, in sicer na parkurju, kjer so ekipe igrale po sistemu vsak z vsakim.

Rezultati tekem

NK Rudar Velenje 1 : 6   NK Maribor
HNK Rijeka 1 : 1   HŠK Zrinjski Mostar
NK Maribor 1 : 3   HŠK Zrinjski Mostar
NK Rudar Velenje 1 : 3   HNK Rijeka
NK Maribor 0 : 3   HNK Rijeka
NK Rudar Velenje 1 : 3   HŠK Zrinjski Mostar

 

Igre so bile polne borbenosti in želje po čim boljšem rezultatu, kar je razvidno tudi iz končnih uvrstitev, ko je prvo in drugo mesto ločil le gol razlike.

Končna uvrstitev

1 mesto: HNK Rijeka
2. mesto: HŠK Zrinjski Mostar
3. mesto: NK Maribor
4. mesto: NK Rudar Velenje

 

Podelili pa smo tudi posamične nagrade, kjer je naj strelec turnirja postal Pintarić Jakov (HNK Rijeka) in naj vratar Milović Matko (HŠK Zrinjski). Komisija je za najboljšega igralca turnirja izbrala Hodža Veldina (HNK Rijeka).

  

Zahvaljujemo se vsem, ki so dogodek omogočili in k njemu pripomogli na kakršen koli način. To so Gostinstvo Gorenje, Mlekarna Celeia – Zelene Doline, Mladinski Center Velenje, Rdeca Dvorana Velenja, Avtomatik servis, Mestna občina Velenje, Premogovnik Velenje in OK LED svetila.