Prva domača tekma sezone proti Mariboru

19/07/2019

Prva domača tekma sezone proti Mariboru

Šaleška dolina bo gostila drugo sobotno srečanje Prve lige Telekom Slovenije. Rudar bo po točki v Domžalah gostil Maribor in skušal izkoristiti evropske obveznosti državnega prvaka. Knapi bodo skušali ponoviti dosežek Triglava, ki je iz Ljudskega vrta odnesel komplet točk in poskrbel za največje presenečenje kroga. Velenjčani so prvenstvo odprli z remijem, čeprav so ob Kamniški Bistrici dvakrat povedli. Zadetka Žige Škofleka na koncu nista zadostovala za skalp dvakratnega prvaka, ki se je pobral z goloma Sikoška in Ibričića. Almir Sulejmanović je po zadnjem sodnišku žvižgu dejal, da je zadovoljen s točko, pohvalil pa je tudi predstavo svojih varovancev. Velenjčane v sobotnem večeru čaka še zahtevnejša ovira, saj je Maribor ob Jezeru neporažen že več kot štiri leta. Lahko knapi ponovijo dosežek Triglava?

Kdo je vroč?

Žiga Škoflek je bil eno od najbolj vročih imen nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije, Vojničan pa je dobro formo prenesel tudi v novo prvenstvo. Spomladi strelec 11 zadetkov je v domžalski gol pospravil dve žogi in tako napovedal uspešno sezono. Glede na letošnje predstave je jasno, da robustnemu napadalcu ne manjka snubcev iz tujine, zato bo zanimivo videti, če ga bodo Velenjčani v svoji slačilnici zadržali vse do konca avgusta.

Ali ste vedeli?

Rudar je v 29. sezono slovenskega prvenstva vstopil s prevetreno in pomlajeno ekipo, v kateri se je znašlo tudi nekaj domačih mladcev. Vratar Tomaž Stopajnik je med vratnicama dobil prednost pred izkušenim Pridigarjem, v nadaljevanju pa sta ob poletnem novincu Luki Lovenjaku zaigrala še upa domače šole Dem Pljava in Adam Vošnjak. Slednji si velenjsko slačilnico deli tudi z bratom dvojčkom Amadejem, ki pa ga v Domžalah ni bilo med izbranci Almirja Sulejmanovića. Leta 2000 rojena nogometaša sta bila v minuli sezoni med najzaslužnejšimi za preboj Rudarja med mladinske prvoligaše, Amadej je dosegel 16 zadetkov, Adam je dodal sedem golov.

Tekst: prirejeno po PDo
Foto: Ekipa24.si