V Kranj po prve tri točke

25/07/2019

V Kranj po prve tri točke

Knapi resda še čakajo na prvo zmago sezone, a so lahko v Velenju zadovoljni z odprtjem sezone. Žreb parov je zeleno-črnim namenil zahteven vstop v prvenstvo, saj so se Velenjčani uvodoma udarili z Domžalčani in Mariborčani. Četa Almirja Sulejmanovića je obakrat odnesla celo kožo, v tretji krog prvenstva pa se podaja z dvema točkama na svojem kontu. Ob remiju v Domžalah je dvakrat zadel Žiga Škoflek, na tekmi z Mariborom se je pod izenačujoči gol podpisal Dominik Radić. Prav napad je v tem trenutku močnejše orožje Rudarja, saj imajo Velenjčani v Škofleku, Radiću, Tučiću in Kobiljaru nekaj vročih želez, ki se jih povezuje tudi s selitvijo v tujino. Četverica za zdaj ostaja v Šaleški dolini, kar je slaba tolažba za velenjske tekmece. Bo kranjska obramba uspela zaustaviti vse poskuse knapov?

Kdo je vroč?

Kdo bo prvo orožje Velenjčanov v gorenjski prestolnici? Eeden od skritih adutov Rudarja bi lahko bil tudi Luka Lovenjak, ki se je v Šaleško dolino preselil poleti. Nekdanji nogometaš ptujske Drave je uvodni tekmi pričel na klopi, Sulejmanović pa ga je obakrat poslal v igro ob koncu tekme. V dvoboju z Mariborom je bil prav Lovenjak med najbolj zaslužnimi možmi za izenačenje Rudarja. Mladi Štajerec je po prodoru podal Dominiku Radiću, ki mu iz bližine ni bilo težko izničiti mariborske prednosti.

Ali ste vedeli?

Tudi v Velenju vse več prostora namenjajo doma vzgojenim nogometašem, med katere v prvi vrsti spadajo Tomaž Stopajnik, Dem Pljava in Adam Vošnjak. Domači mladci imajo ob sebi nekaj izkušenih nogometašev, med katere lahko štejemo tudi 29-letnega Leona Črnčiča, ki barve Rudarja brani že vse od leta 2011. Nekdanji član Atalante in Leicester Cityja je v tem času postal že prava ikona knapov, pred dobrim tednom pa je na tekmi z Mariborom vknjižil že 200. prvoligaški nastop v dresu Rudarja. Lenartčan je na večni klubski lestvici ujel Željka Spasojevića, s katerim si delita drugo mesto. Na vrhu razpredelnice najdemo še enega aktivnega člana Rudarja, Damjan Trifković je za knape odigral 278 prvoligaških srečanj.

Tekst: prirejeno po PDo
Foto: Ekipa24.si