Pomlajena ekipa iz Kidričevega prinesla točko

03/08/2019

Pomlajena ekipa iz Kidričevega prinesla točko

* Športni park Kidričevo, sodniki: Kovačič, Kordež in Pospeh.
* Strelci: 1:0 Štor (23.), 1:1 Kobiljar (59.).
* Aluminij: Janžekovič, Martinović, Kontek, Amuzie, Jakšić, Petrović, Horvat, Vrbanec (od 73. Marinšek), Krajnc (od 78. Živković), Leko (od 60. Matjasič), Štor.
* Rudar Velenje: Stopajnik, Krefl, Hrubik, Pušaver, Filipović (od 46. Lovenjak), Vošnjak, Kitek (od 83. Petrovič), Kobiljar, Radić, Tomašević (od 57. Trifković), Tučić.
* Rumeni kartoni: Martinović, Jaksić; Hrubik, Pušaver.

Knapi so tekmo proti Aluminiju, zaradi serije poškodb in kartonov, začeli v zelo pomlajeni zasedbi. Povprečna starost začetne enajsterice je bila tokrat 21,5 let. Zasedba, ki je tekmo končala pa je v povprečju štela 22,4 leta. Vendar ne glede na starost so bili mladi knapi odločni, da se dokažejo. Iz Kidričevega so tako domov odnesli točko.

Prvi polčas je pripadel domačim. V 22. minuti je Luka Štor poslal žogo z desne strani v kazenski prostor gostov, kjer je utekel kapetan Matic Vrbanec, ki pa je poslal žogo mimo desne vratnice. Že minuto pozneje sta po napaki obrambe gostov ta dva igralca znova zaključila napad gostiteljev, le da je bil podajalec z druge strani kot prvič Vrbanec, Štor pa je z glavo žogo poslal ob desni vratnici v mrežo za svoj tretji zadetek v sezoni.

Rijad Kobiljar je po neuspešno zaključenih prejšnjih napadih domačih na začetku drugega dela nekaj metrov od roba kazenskega prostora sprejel žogo, ki se je po kotu in odbojih prikotalila do njega, ter jo s pravim evrogolom poslal v desni kot vratnice in prečke domačih vrat. Domačim nato ni uspelo, da bi preobrnili potek igre, saj se je vratar Rudarja Tomaž Stopajnik, kar nekajkrat izkazal z lepimi posredovanji in ni več dovolil, da bi žoga šla v njegovo mrežo. Na drugi strani pa so knapi imeli še nekaj lepih priložnosti za zadetek, ki pa so ostale neizkoriščene.

V naslednjem, 5. krogu, bo Rudar v Velenju pričakal ljubljansko Olimpijo.

Tekst: prirejeno po STA

Foto: Ekipa SN