Knapi v nedeljo proti razigrani Olimpiji

09/08/2019

Knapi v nedeljo proti razigrani Olimpiji

Jani Žilnik je svojo prvo nalogo na klopi Velenjčanov opravil na tekmi v gosteh, natančneje proti Aluminiju. Domači so povedli že v 23. minuti, a jim nato ob dobrih posredovanjih Stopajnika ni uspelo priti do drugega zadetka. V drugem polčasu pa je Rijad Kobiljar poskrebl za nato končnih 1 proti 1. V nedeljo na Stadion Ob jezeru prihaja vodilna Olimpija, ki je trenutno zelo razigrana in je v prvenstu zaenkrat zabeležila tri zmage in en neodločen izid. Na drugi strani bo igralska zasedba domačih širša od tiste na zadnji tekmi. Ali lahko knapi iztržijo več od pričakovanega, kot so to storili proti Mariboru in Domžalam?

Kdo je vroč?

V Kidričevem je daleč najboljšo tekmo odigral Rijad Kobiljar. 23-letni vezist je dobro predstavo kronal s pravim evrogolom, rojeni Sarajevčan pa je tako našel tudi mesto v udarni enajsterici kroga. Proti Ljubljančanom bosta lahko zaigrala tudi Škoflek in Kašnik, ki sta v soboto “odsedela” svoje kartone.

Ali ste vedeli?

Proti Aluminiju je Žilnik zaradi številnih poškodb in dveh tdečih kartonov na igrišče poslal nekoliko (no, precej) pomlajeno zasedbo. Po vstopu 17-letnega Luke Lovenjaka so Velenjčani zabeležili najnižjo povprečno starost enajsterice v zgodovini kluba – 21 let.

Tekst: prirejeno po VBi

Foto: prvaliga.si