S kapetani ob začetku sezone

21/08/2019

S kapetani ob začetku sezone

Pred prvoligaško sezono kadetov in mladincev smo govorili s trenerjema, ki sta poudarila pomembnost priprave na vsako tekmo posebej ter dejstvo, da so mladi knapi novinci med najboljšimi ter, da bo delo vse prej kot lahko.

Po prvem krogu je naš mladinski pogon moral priznati premoč sovrstnikov iz Triglava, ki so na domačih tleh obe tekmi dobili z rezultatom 3:2.

U17 Triglav Kranj 3 : 2 NK Rudar Velenje (2x Žnidar Koprivnik)

U19 Triglav Kranj 3 : 2 NK Rudar Velenje (Zaletel Černoš, Vezaj)

Po tekmi smo govorili s kapetanoma ekip, o njuem splošnem vtisu, tekmi ter motivcaiji ekipe.

Kapetan kadetske selekcije, Armin Kahvedžić je ob tem povedal: “Občutki ob začetku sezone so fenomenalni.” Kot ekipa pričakujejo lepo sezono, ki bo to že zaradi nivoja, katerega so dosegli s treningi in dobrimi predstavami. Seveda si fantje želijo obstanka v prvi ligi, ki jim v tej sezoni predstavlja tudi ekipni cilj. Temu pritrdi tudi kapetan mladinske selekcije, Gašper Jovan, ki še doda, da odlične občutke podpira dejstvo, da so na pripravah trenirali, kar se je dalo optimalno ter da si poleg obstanka v ligi želijo tudi čim višje uvrstitve.

Nadaljuje, da so mladinci prvo tekmo sicer izgubili, a vendar z igro dokazali, da vsekakor sodijo v prvo ligo. Armin pa je na drugi strani do prikazane kadetske igre nekoliko bolj kritičen. Pove, da se niso prikazali v najboljši luči, z ekipo pa bodo morali popraviti oziroma dodati predvsem komunikacijo in sodelovanje na igrišču. Ob prikazu večje želje jim tudi dobri rezultati ne uidejo. Glede na povedano smo kapetana vprašali tudi kako motivira ekipo oziroma kaj je spročilo, ki ga ekipi prenese pred pričetkom tekme. Kahvedžić kadete opomne zakaj so tam in kaj so prišli pokazat.

“Kot kapetan ekipo motiviram tako, da jih spomnim zakaj smo 2 mesca trdno trenirali, se borili s soncem in visokimi temperaturami ter se zaradi treningov marsičemu tudi odrekli. Ponavadi jim pred tekmo povem, da smo se prišli v prvo ligo pokazat in ne sramotit, zato naj dajo svoj maksimum, da pokažemo kdo smo.”
Tudi Jovan od svojih soigralcev zahteva zbranost in borbenost:
“Soigralcem pred tekmo povem, da moramo stopiti skupat, se boriti kot eno ter na terenu dati vse od sebe. Želim, da vsako tekmo na igrišču pustimo svoje srce.”
V drugem krogu mladinske in kadetske lige se bodo fantje v gosteh pomerili z ekipama Aluminija. Tekmi sta na sporedu v soboto, 24. 8. 2019.
Srečno Rudar!