Maribor premočen v Ljudskem vrtu

26/09/2019

Maribor premočen v Ljudskem vrtu

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Obrenović, Kordež in Pospeh.
* Strelci: 1:0 Kronaveter (19.), 2:0 Požeg Vancaš (24.), 3:0 Kronaveter (29.), 4:0 Pihler (49.), 5:0 Hotić (85.).
* Maribor: Pirić, Klinar (od 53. Cretu), Mitrović, Peričić, Viler, Vrhovec, Pihler, Požeg Vancaš (od 79. Mešanović), Hotić, Kronaveter (od 69. Tavares), Zahović.
* Rudar: Radan (od 56. Stopajnik), Krefl, Filipović, Kašnik, Lovenjak, Kuzmanović (od 79. Koprivnik), Pušnik, Trifković, Črnčič, Kobiljar (od 46. Kadrić), Radić.
* Rumena kartona: Požeg Vancaš, Vrhovec.

Mariborski nogometaši so že v prvem polčasu potrdili vlogo favorita in prišli do lepe prednosti. Izbranci Darka Milaniča so bili prevelik izziv za velenjsko obrambo, ki je prvič klonila v 19. minuti, drugič v 24., tretjič pa v 29. Eno redkih pravih Rudarjevih priložnosti je v 11. minuti zapravil Damjan Trifković z malce premalo natančnim strelom z 20 metrov. V 49. minuti so domači dosegli četrti gol ter v 85. minuti petega. Še v isti minuti je na drugi strani Kenan Pirić najprej napravil napako in žogo dal Harisu Kadriću, ta pa je bil nato poraženec v boju ena na ena z mariborskim vratarjem. Sledila je še velika priložnost Marcosa Tavaresa, ki mu je veselje preprečil Aljaž Krefl na golovi črti.

Rudar bo v 12. krogu gostil Triglav.

Tekst: prirejeno po STA

Foto: EkipaSN