Borbeno, a brez zmage

27/10/2019

Borbeno, a brez zmage

* Stadion Ob jezeru, sodniki: Žnidaršič, Praprotnik, Mikača.
* Strelci: 1:0 Kuzmanović (30.), 1:1 Šušnjara (71., 11-m), 1:2 Maroša (85.).
* Rudar Velenje: Stopajnik, Džinić, Hrubik, Krefl, Trifković (od 65. Lovenjak), Andjelković (od 83. Ćosić), Vošnjak, Filipović, Kuzmanović, Radić, Koprivnik (od 77. Kobiljar).
* Mura: Obradović, Marin, Kous, Maruško, Šušnjara, Bobičanec (od 65. Kouter), Šporn, Brkić (od 79. Maroša), Mulić, Pucko, Bubnjar (od 71. Karničnik).
* Rumeni kartoni: Trifković, Vošnjak, Kobiljar, Džinić; Obradović.

Nogometaši Mure v Velenju do zmage. Po neprepričljivi igri v prvem polčasu je Mura v drugem dosegla preobrat in končnih 1:2, ki so bili dovolj za zmago.

Eno izmed priložnosti so si Velenjčani pripravili v 20. minuti, ko je Nace Koprivnik dobro streljal od daleč, gostujoči vratar Matko Obradović je žogo odbil, nato pa uspešno posredoval še po odbiti žogi, ko ga je poskušal premagati Mićo Kuzmanović. V 23. minuti je lepo poskušal s strelom s “škarjicami” Dominik Radić, toda Obradović je bil spet na mestu. V 30. minuti je Rudar povedel. Po protinapadu je Radić prišel v kazenski prostor, nesebično podal na drugo stran, kjer je dobro reagiral Kuzmanović, kljub težkem položaju je žogo mimo vratarja poslal v mrežo. Le dve minuti pozneje je imel Rudar podobno priložnost, spet je Radić prodrl pred vratarja, toda tokrat se je namesto podaje Koprivniku odločil za strel, a je bil na mestu Obradović.

Statistika je kazala, da so bili Velenjčani v prvem delu precej boljši tekmec, jasno je bilo, da Sobočani tako slabe predstave v drugem delu ne bodo ponovili. Na začetku so morali ubraniti nekaj nevarnih napadov domačih, a nato bolje zaigrali. V 51. minuti je najprej z glavo poskusil Luka Bobičanec, Stopajnik je bil na mestu. Okvir vrat se je nato v 68. minuti stresel na nasprotni strani, ko je z 20 metrov streljal Kuzmanović, kmalu zatem pa je prišlo do izenačenja. Mulić je padel v kazenskem prostoru, sodnik Andrej Žnidaršič je po posvetu s pomočnikom pokazal na belo točko, Šušnjara pa je bil z nje vendarle natančen. Obe ekipi se nato nista zadovoljili z delitvijo točk, obe sta poskušali doseči še kakšen gol. Radić je glavo streljal mimo gola, na drugi strani je bil nenatančen Žan Karničnik, ki pa se je v 85. oddolžil soigralcem. Na robu kazenska prostora je lepo Amadeja Marošo, ki je z natančnim strelom poskrbel za zmagovalni zadetek. Do konca je bilo še nekaj nevarnih akcij, priložnosti sta zamudila Rijad Kobiljar na eni in Maroša na drugi.

Tekst: prirejeno po STA

Foto: EkipaSN