Nove kadrovske menjave v NK Rudar Velenje

29/10/2019

Nove kadrovske menjave v Nogometnem klubu Rudar Velenje

Velenje, 29. 10. 2019 – Vodstvo kluba NK Rudar Velenje se je odločilo za nekaj kadrovskih menjav, tako v nogometni šoli, kot tudi v članski ekipi.

V nogometno šolo pozdravljamo že znanca Rudarskega Velenja, trenerja Roberta Pevnika, ki bo v nadaljevanju prevzel vlogo kadetskega trenerja ter vodje nogometne šole (selekcije U15 do U19). V sezoni 2015/16 je Pevnik že vodil mladinsko selekcijo kluba, še pred tem (2009 – 2011) pa je pri Velenjčanih treniral člansko ekipo, najprej kot pomočnik trenerja ter nato kot glavni trener. V svoji polni karieri je med drugim treniral tudi ekipe kot so Mura, Aluminij, Rabotnicki Skopje (Severna Makedonija), Legionovia (Poljska) in nenazadnje tudi Olimpijo iz Ljubljane.

Pri članih pa bo na mestu glavnega trenerja Nikolo Jaroša zamenjal Andrej Panadić. Bivši branilec je v svoji karieri igral za Dinamo Zagreb, s katerim je leta 1993 osvojil tudi hrvaško državno prvenstvo, Chemnitzer FC,  KFC Uerdingen 05, Hamburger SV, kjer je v prvi nemški ligi bil tudi kapetan ekipe, Sturm Graz in za japonski Nagoya Grampus Eight. Panadić je nastopal tudi za Jugoslovnansko reprezentanco in z njo nastopil v UEFA World Cup leta 1990. Po koncu kariere je nadaljeval s trenerskim delom, kjer bo po avstrijskem LASK Linz-u, hrvaški Istri in slovenskem Krškem, sedel na klop zeleno-črnih. Želimo mu veliko uspešen prevzem in nadaljevanje sezone.

Srečno Rudar!