Iz Ljubljane brez točk

24/11/2019

Iz Ljubljane brez točk

* Stadion Žak, sodniki: Podgoršek, Brezar in Habibović.
* Strelci: 1:0 Nukić (7./11 m), 1:1 Kuzmanović (10.), 2:1 Đajić (68.).
* Bravo: Vekić, Vrljičak, M. Matko, Zec, Ihbeisheh, Trontelj, Žinko, Primc, Abdurahimi, Nukić, Đajić (od 80. Španja).
* Rudar: Stopajnik, Krefl, Hrubik (od 29. Ejup), Džinić, Filipović, Anđelković, Pušaver, Črnčič, Kuzmanović (od 77. Kadrić), Radić, Petrović.
* Rumeni kartoni: Trontelj, Đajić, Vekić; Petrović, Džinić.

Prvi polčas med Bravom in Rudarjem se je končal z neodločenim izidom 1:1. Povedli so domači v sedmi minuti, ko je najstrožjo kazen izkoristil Mustafa Nukić. Vsega tri minute pozneje so Velenjčani, pri katerih je med drugimi manjkal kaznovani Marko Ćosić, izenačili, po podaji z desne je najprej Borna Petrović z glavo žogo podaljšal proti drugi vratnici, tam pa jo je v mrežo poslal Mićo Kuzmanović. Knapi, ki so v 29. minuti morali menjati poškodovanega Davida Hrubika, so bili nato dobršen del polčasa boljši in konkretnejši tekmec, med drugim je moral domači vratar posredovati po poskusu Roberta Pušaverja iz bližine v 13. minuti, v 26. minuti pa je Dominik Radić s strelom z glavo zadel prečko. V sami končnici polčasa pa so se spet prebudili tudi domači nogometaši.

V drugem polčasu so prvi resno zagrozili domači, ko je Đajić sprožil iz prve z desetih metrov in zadel vratnico. Malce pozneje je na drugi strani po kotu s “škarjicami” poskusil Elvedin Džinić, a žogo poslal čez vrata. V 67. minuti pa je Vekić ustavil ne preveč močan poskus Radića iz bližine. Minuto pozneje pa je Nukić podal v globino do Đajića, ta pa je ob neodločnem Ejupu prišel do strela z desne strani iz bližine in zadel mrežo ob drugi vratnici za 2:1. V 77. minuti je bil le malce premalo natančen Abdurahimi, gosti pa so v končnici neuspešno lovili izenačujoči gol.

Rudar bo v 19. krogu gostoval v Domžalah.

Tekst: prirejeno po STA

Foto: EkipaSN