Domžale niso prinesle uspeha

01/12/2019

Domžale niso prinesle uspeha

* Stadion v športnem parku, sodniki: Vinčić, Kovačič, Sušnik.
* Strelci: 1:0 Vuk (45.), 2:0 Klemenčič (76.), 2:1 Ejup (78.).
* Domžale: Mulalić, Klemenčič, Lazarević (od 77. Podlogar), Ibričić, Mujan, Vujadinović, Kait (od 88. Da Silva), Fink, Karič, Jakupović (od 90. Čorluka), Vuk.
* Rudar Velenje: Radan, Kašnik (od 66. Ejup), Petrovič (od 74. Kuzmanović), Črnčić, Radić, Anđelković, Filipović, Krefl, Ćosić, Pušaver, Kobiljar (od 84. Kadrić).
* Rumeni kartoni: Vuk, Kait, Vujadinović; Kobiljar, Krefl.

Domžalčani so v ne preveč kakovostni predstavi izpolnili svoj cilj. Zmagali so proti Rudarju, ki je letos iz Domžal že odnesel točko. Gostitelji so od samega začetka pletli mrežo okoli tekmečevih vrat. Prave priložnosti pa si niso pripravili vse do končnice prvega dela. Bilo je nekaj poskusov, nekaj strelov, toda ti so bili jalovi. Domžalčani so povedli v zadnji minuti prvega polčasa, ko je zadel Slobodan Vuk.

Že v prvi minuti drugega polčasa je gostujoči vratar Matej Radan ubranil strel Arnela Jakupovića, gosti pa so zagrozili v 50. minuti, ko je po podaji Aljaža Krefla, Marko Ćosić z glavo streljal mimo gola, podobno akcijo z enakim razpletom sta ista igralca uprizorila tudi v 62. minuti. Radan je uspešno posredoval tudi pri še enem nevarnem strelu Jakupovića v 65. minuti, veliko dela je imel tudi po močnem strelu Mattiasa Kaita tri minute pozneje. V 76. minuti pa je z zadetkom Tilna Klemenčiča rumena družina povišala vodstvo. Knapi so tokrat hitro odgovorili in si spet priigrali nekaj upanja, potem ko je bil po kotu, ki ga je izvedel Krefl, v kazenskem prostoru najvišji Leo Ejup. Gosti bi lahko le nekaj trenutkov pozneje tudi izenačili, a je bil strel Dominika Radića preslab, da bi lahko presenetil domačega vratarja Ajdina Mulalića.

Rudar bo v zadnjem krogu prvega dela prvenstva gostil Maribor.

Tekst: prirejeno po STA

Foto: EkipaSN