TRIGLAV DO ZANESLJIVE ZMAGE!

22/02/2020

TRIGLAV – RUDAR VELENJE 3:0 (1:0)

* Športni center, sodniki: Sagrković, Vojska in Mikača.
* Strelci: 1:0 Kumer (45.), 2:0 Beciri (65.), 3:0 Petric (83.).
* Triglav: Arko, Gliha, Milanović, Kumer, Rogelj, Mertelj (od 85. R. Wilmtos), Gajić (od 69. Udovič), Ćerimagić, M. Wilmots (od 81. Petric), Mlakar, Beciri.
* Rudar: Rada, Pušaver, Džinić, Ćosić, Pavlović, Črnčič (od 90. Vošnjak), Anđelković, Radić, Krefl, Petrović (od 66. Koprivnik), Kuzmanović.
* Rumeni kartoni: Mertelj, Gliha, Gajić, Rogelj; Pušaver, Črnčič, Koprivnik.
* Rdeči karton: /.

Triglav in Rudar sta pomlad začela z eno željo – željo po obstanku v ligi. Po današnji (skupno sedmi) zmagi je kranjska ekipa s 23 točkami precej varna, kar zadeva prvoligaški status, povsem drugače pa je pri velenjskem kolektivu, pri katerem so napovedovali, da bodo presenečenje pomladi. Ta tudi po 21 krogih ostaja brez zmage in je z vsega osmimi točkami trdno na zadnjem mestu lestvice.

Zasedbi pa sta bili v prve pol ure precej zadržani, pravih priložnosti ni bilo ne na eni ne na drugi strani, pa čeprav so oboji prišli do nekaj strelov iz obetavnih položajev, velja omeniti dva poskusa Ćerimagića. Šele v 39. minuti je bilo malce bolj vroče v kranjskem kazenskem prostoru, kjer pa Dominik Radić po podaji pred gol ni prišel do pravega zaključnega strela.

V izdihljajih prvega polčasa pa so domači povedli, potem ko se je po prostem strelu Ćerimagića z desne strani žoga v kazenskem prostoru odbijala od enega do drugega igralca, na koncu pa je Aleš Mertelj na kratko preusmeril podajo proti Žanu Kumru, ki je iz neposredne bližine poskrbel za 1:0. To je bil njegov prvi gol sezone.

Že v prvih sekundah drugega polčasa pa so bili blizu zadetka tudi Velenjčani, ko se je za strel z več kot 25 metrov odločil Mićo Kuzmanović in zatresel prečko. V 56. minuti je na drugi strani obetavno akcijo zapravil Beciri, ko je zgrešil iz bližine malce z desne strani.

Isti igralec pa se je med strelce v prvi ligi vpisal v 65. minuti, ko je zadel z roba kazenskega prostora, žoga se je na pti proti golu odbila še od gostujočega Marka Ćosića. V 77. minuti so imeli Gorenjci novo lepo priložnost, a je Mertelj s strelom z glavo le za malenkost zgrešil cilj.

Zato pa je bil kmalu po vstopu v igro natančnejši Gaber Petric, ki je v 83. minuti zadel za 3:0 z roba kazenskega prostora za končnih 3:0. Zanj je bil sicer to četrti gol sezone.

Tekst: prirejeno po STA
Foto: www.ekipa24.si