Savinjsko-šaleški derbi pripadel Celjanom.

06/06/2020

CELJE – RUDAR VELENJE 2:0 (0:0)

* Arena Z’dežele, brez gledalcev, sodniki: Sagrković, Kovačič in Pospeh.
* Strelca: 1:0 Kerin (47.), 2:0 Lotrič (83.)
* Celje: Rozman, Marandici, Ćalušić, Stojinović, Kadušić (od 76. Brecl), Zaletel, Novak (od 75. Plantak), Lotrič, Kerin (od 90. Kljun), Božić (od 90. Koritnik), Vizinger (od 81. Pungaršek).
* Rudar: Radan, Pušaver, Džinić, Kašnik, Krefl, Črnčič (od 54. Filipović), Ćosić, Trifković (od 70. Koprivnik), Jovanović (od 51. Lelić), Radić, Kuzmanović.
* Rumeni kartoni: Lotrič, Kadušić, Božić; Lelić, Kuzmanović.
* Rdeči karton: /.

Celjani so na svoji tisoči prvoligaški tekmi gostili tekmece iz Velenja. Savinjsko-šaleška rivala sta bila na lestvici na povsem različnih koncih. Celje je imelo pred sabo le vodilno Olimpijo, Rudar pa je bil trdno zadnji.

Prvi polčas je postregel s konkretnejšo igro Rudarja, ki je imel lepše priložnosti, v tretji minuti je tudi zadel, a so sodniki gol Dominika Radića razveljavili zaradi igranja z roko Roberta Pušaverja.

Sicer pa je v 20. minuti na golovi črti Rudarjev zadetek preprečil Advan Kadušić po nespretnem posredovanju Matjaža Rozmana. Ta se je izkazal v 31. minuti, ko je ustavil nevaren poskus z glavo Mića Kuzmanovića.

Celjani, ki imajo najboljši napad v ligi, se v tem delu niso posebej znašli proti najslabši obrambi, le poredkoma so prihajali do pravih zaključkov akcij, eno nevarnejših so zapravili v osmi minuti, ko je bil Ivan Božić le malce prekratek za dober strel proti vratom.

Že v 47. minuti pa so izbranci Dušana Kosića le povedli. Mitja Lotrič se je z deseto podajo učvrstil na vrhu med asistenti, ko je v kazenskem prostoru lepo našel Luko Kerina, ta pa je malce z desne poslal žogo ob bližnji vratnici v mrežo za 1:0.

V 55. minuti je Rozman ustavil nov poskus Rudarja, dve minuti pozneje pa je skupaj z Olimpijinim Antejem Vukušićem prvi strelec lige Dario Vizinger poskusil iz bližine, a je njegov čuvaj toliko spremenil smer žogi, da je ta končala v kotu.

V 73. minuti je na drugi strani Radić prišel do novega nevarnega strela, spet pa je bil na mestu Rozman. V 80. minuti je strel Lotriča ustavil Matej Radan, v naslednji minuti pa je isti igral zadel prečko.

Toda Lotrič je do svojega 13. zadetka v sezoni prišel kmalu zatem, v 83. minuti je namreč zadel s strelom s slabih 20 metrov za končnih 2:0.

V petek na stadion Ob jezeru prihaja ljubljanski Bravo. Knapi bodo za zaprtimi vrati lovili svojo prvo zmago. Neposredni prenos si lahko ob 20.00 ogledate na Planet 2.

Tekst: prirejeno po STA
Foto: www.ekipa24.si