DELITEV TOČK V VELENJU

14/07/2020

RUDAR – MURA 0:0

* Stadion ob jezeru, brez gledalcev, sodniki: Matković, Benc, Šprah.
* Strelci: /.
* Rudar: Radan, Pušaver, Vošnjak, Kašnik, Krefl, Lelić, Filipović, Trifković (od 67. Vižintin), Jovanović (od 84. Džinić), Kuzmanović, Panadić (od 67. Jovan).
* Mura: Obradović, Pucko, Karamarko, Gorenc, Kous, Brkić (od 57. Bobičanec), Šporn (od 56. Horvat), Kouter, Mandić (od 23. Karničnik), Šušnjara, Maroša (od 75. Cipot).
* Rumeni karton: Lelić, Jovanović, Filipović; Šušnjara, Pucko.
* Rdeči karton: /.

Zadnji obračun 33. kroga se je končal brez zadetkov. Mura je s tem zabeležila 12., Rudar pa 11. neodločeni izid v sezoni.

Velenjčani so imeli v prvem polčasu terensko premoč, Sobočani pa so delovali povsem nezainteresirano v tekmi, ki ni nosila pravega tekmovalnega pomena.

V šesti minuti je bil Mićo Kuzmanović neoviran v kazenskem prostoru Mure, a je z 12 metrov meril visoko prek vrat. Mura je prvi strel proti vratom sprožila dve minuti kasneje, ko je bil z razdalje nenatančen Marko Brkić.

Mura je še naprej delovala zaspano, nogometaši Rudarja pa so bili na polovici Murašev neodločni ali pa nenatančni. Nekako v slogu celotne sezone. V prvem polčasu so imeli na voljo osem udarcev iz kota, a nikoli niso resneje ogrozili vrat Matka Obradovića.

Mura je v 23. minuti ostala brez Staniše Mandića, ki si je poškodoval gleženj po posredovanju Sanjina Lelića, zaradi česar si je bosanski nogometaš prislužil rumeni karton.

Kljub terenski premoči domačih je bila bližje zadetku Mura, a je Luki Šušnjari dvakrat, najprej v 38. in nato še v 40. minuti, veselje preprečil Matej Radan v vratih knapov.

V drugem polčasu bi se moral v 52. minuti pred vrati bolje odzvati David Kašnik, osem minut kasneje pa so imeli domači še lepšo priložnost, da bi po enajstmetrovki vendarle tlakovali pot do prve zmage v sezoni, potem ko je z roko igral Šušnjara. Toda kapetanu Damjanu Trifkoviću je Obradović ne najbolje odmerjen strel obranil.

V nadaljevanju dvoboja je na zelenici zagospodarila Mura. V 65. minuti je Ninu Koutru obramba blokirala strel proti vratom, Velenjčane pa je v 74. minuti po udarcu Žana Karničnika rešila vratnica.

V 78. minuti je Kouter z roba kazenskega prostora močno sprožil, a je s sijajno parado vodstvo gostov preprečil Radan. V 81. minuti so imeli eno redkih priložnosti v zaključku tekme tudi domači nogometaši, a je bil s prostega strela nenatančen Kuzmanović.

Zadnja priložnost je v drugi minuti sodnikovega podaljška pripadla Muri, ko je Tomi Horvat iz ugodnega položaja meril mimo Radanove desne vratnice in ostalo je pri delitvi točk.

Rudar bo v 34. krogu PLTS, v četrtek odšel na gostovanje v Sežano. Tekmo si boste lahko ogledali ob 18.00 na Planet 2.

prirejeno po STA

Foto: www.ekipa24.si