V POKALU NAPREDOVAL MARIBOR

21/10/2020

Prva tekma osmine finala Pokala Slovenije med Rudarjem in Mariborom se je končala v prid gostov iz Maribora. Nogometaši Maura Camoranesija so bili boljši z 0:3 od Rudarja, a napredovanje je bilo težje kot se je sprva zdelo, saj žilavi knapi niso popuščali do zadnjega sodnikovega žvižga.

Prvo pravo priložnost na srečanju so imeli Velenjčani, ko je strel Becirija brez večjih težav zaustavil Jug. Maribor je prvič nevarneje zapretil v 20. minuti, ko je strel Tavaresa iz neposredne bližine končal malenkost preko vrat domačega vratarja Klemna Mihelaka. Nekaj trenutkov kasneje je Tavares poskušal še iz prostega strela, končalo pa se je enako kot v prvo. V 30. minuti je nastala sporna situacija v rudarjevem kazenskem prostoru, ko je Jovan podrl Tavaresa, sodnik pa je pokazal na belo točko. K žogi je stopil prav Brazilec in dokaj netipično zanj zastreljal enajstmetrovko. Ostalo je pri izidu 0:0. Kmalu za tem še strel Repasa, vendar se je s parado izkazal domači vratar Mihelak. Tik pred koncem polčasa pa še veliko razburjenja s strani gostov, saj naj bi pri zadnji podaji iz kota nekdo od domačih igralcev igral z roko v kazenskem prostoru, a piščalka glavnega sodnika Marka Podgorška je ostala tiho.

Na začetku drugega polčasa pa se je mreža Rudarja vendarle zatresla, ko je svoj prvi zadetek v vijoličastem dresu dosegel Ilija Martinović, ki je z glavo premagal Mihelaka. Rudar je prvič v drugem delu resneje zagrozil po hitri kontri, ko je akcijo z močnim strelom zaključil Halilović, vendar je Jug njegov poskus obranil. Odločitev o zmagovalcu pa je padla v 78. minuti, ko se je kapetan Tavares s krasnimi škarijcami odkupil za zgrešeno enajstmetrovko v prvem polčasu. Golov v domači mreži še ni bilo konec, v 88. minuti je iz hitre kontre pravo bombo ustrelil Jan Mlakar, ki je zabil še tretji in hkrati zadnji zadetek na tekmi.

Nk Rudar Velenje 0:3 Nk Maribor

Strelci: Martinović 54′, Tavares 78′, Mlakar 88′

Prirejeno po: SNP