Sporočilo za javnost: NK Rudar Velenje z novim vodstvom

26/02/2021

Februar 2021 v NK Rudar Velenje prinaša veter sprememb. Ne samo, da so se na igrišča znova vrnili naši nogometaši, zamenjalo se je tudi vodstvo velenjskega nogometnega kluba. Mesta v upravnem odboru so zasedli uspešni lokalni podjetniki, ki želijo znova postaviti zdrave temelje kluba, na katerih bomo gradili velenjsko nogometno prihodnost.

Novi predsednik kluba je postal Seudin Softić, nekdanji član vseh selekcij velenjskega kluba, ki pa se je namesto za nogometno kariero odločil za vstop v poslovni svet in je danes lastnik uspešnega podjetja Autotech, ki se ukvarja z avtomatizacijo in robotizacijo ter je svoj posel razširilo tudi onkraj meja Slovenije. 

Novi upravni odbor NK Rudar Velenje sestavljajo:

  • Beno Sovič – direktor podjetja Kovinarstvo Sovič
  • Gregor Vedenik – izvršni direktor podjetja VEPLAS 
  • Senad Mušić – direktor podjetja KOREKTBAU
  • Boštjan Turinek – direktor sektorja za obratovanje in razvoj v podjetju Elektro Celje
  • Matjaž Funtek – direktor Trgovine z lesom v tranzitu
  • Simon Dobaj – predstavnik premogovnika Velenje
  • Andrej Markus

V resnih pogovorih smo še z dvema uspešnima podjetnikoma iz Savinjsko-Saleške regije, ki bosta ob sklenjenem dogovoru še dodatno okrepila vodstvo NK Rudar Velenje.

Skozi zadnja leta smo ugotovili pomanjkanje dialoga med upravnim odborom oziroma predsednikom kluba, trenerji mladinskega pogona in starši naših mladih nogometašev, zato bosta Boštjan Turinek in Senad Mušić odslej v prvi vrsti skrbela za izboljšanje tega sodelovanja.

Novi poslovni direktor NK Rudar Velenje bo lokalni podjetnik in Velenjčan Dajan Pavlović, ki je dobil podporo upravnega odbora društva. Mesto sekretarke prevzema Ksenija Cvikl, sekretar za nogometno šolo bo Milko Verboten. V pomoč poslovnemu direktorju bo še naprej v klubu deloval dosedanji direktor Zoran Keršić.

V novi zgodbi NK Rudar Velenje nas še posebej veseli, da prav vsi predstavniki vodstva kluba prihajajo iz lokalnega okolja, dobro poznajo naš nogometni klub in si iskreno želijo velenjski nogomet dvigniti na višjo raven. 

Foto: Siol.net