Sporočilo za javnost: Finančna sanacija kluba, vizija in cilji

28/02/2021

V NK Rudar Velenje smo začrtali smernice, v katerih bo velenjski nogometni klub deloval v naslednjih letih. Prvi koraki bodo povezani s finančno sanacijo kluba in zagotavljanjem pogojev za našo nogometno prihodnost.

Zaradi trenutne krize, ki je povezana s Covidom-19 in nekaterih neuspelih potez kluba v preteklosti, so NK Rudar Velenje pripeljale v nezavidljivo situacijo in precejšne dolgove, za katere pripravljamo načrt sanacije. 

Kratkoročni cilj NK Rudar Velenje je finančna stabilizacija kluba. Pri tem bodo svoj ugled in sredstva ob pomoči občine v prvi vrsti zastavili lokalni podjetniki, ki si želijo v naslednjih letih klub s skrbnim upravljanjem vrniti v Prvo slovensko nogometno ligo. 

Prva faza bo sanacija preteklih dolgov in organizacijska prenova kluba, ki je v zadnjih letih zdrsnil v anonimnost slovenskega nogometa. Tradicija kluba v Velenju in Sloveniji je tako močna, da si klub trenutne usode zagotovo ne zasluži. Vsi člani upravnega odbora so tako že vložili svoja sredstva v začetno nemoteno delovanje NK Rudar Velenje. 

Po daljšem mirovanju se na igrišča znova vračajo naši mladi nogometaši, ki predstavljajo prihodnost savinjsko-šaleškega nogometa, zato jim želimo zagotoviti čim boljše pogoje za njihov nogometni in osebnostni razvoj. To bo naša ključna naloga v prihajajočih mesecih. 

O vsem dogajanju bomo pravočasno in transparentno obveščali medije, navijače, podpornike kluba, starše otrok v naši nogometni šoli, celotno lokalno skupnost in širšo javnost. 

NK Rudar Velenje ne želi delovati v senci, zato si želimo, da bodo ljubitelji nogometa v Velenju in Sloveniji to prepoznali in bodo naše ogledalo in končno merilo uspeha pri doseganju ciljev, ki smo si jih zadali.

Foto: Siol.net