Vračamo se na nogometna igrišča!

15/04/2021

Članska ekipa NK Rudar Velenje se v začetku naslednjega tedna znova vrača v tekmovalni pogon. Knapi v torek, 20. aprila, na Mestnem stadionu Ob jezeru pričakujemo ekipo Beltinci Klima Tratnjek. Rudar si je z odličnim začetkom drugega dela sezone zagotovil zaključek sezone v ligi za prvaka 2. Slovenske nogometne lige, kar je bil naš osnovni cilj pred nadaljevanjem prvenstva oziroma ob objavi spremenjenega sistema tekmovanja. Verjamemo, da so v tem kratkem premoru fantje ohranili dobro telesno pripravljenost in predvsem ekipno vzdušje, ki nas je krasilo na zadnjih tekmah!

Veseli nas, da je izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije prepoznala nujnost nadaljevanja sezone tudi v 2. Slovenski nogometni ligi in da se drugoligaši vračamo na nogometne zelenice. Klubi smo v tej situaciji pokazali, da imamo zares radi nogomet in da znamo stopiti skupaj. Z opozorilom NZS na naše želje o nadaljevanju prvenstva smo klubi opomnili vodilne, da je potrebno nadaljevati tudi sezono v 2. ligi ter jo uspešno pripeljati do konca.

Iskreno upamo, da se bomo v zaključku sezone osredotočali zgolj na nogometne teme, veseli pa nas tudi dejstvo, da se prihodnji konec tedna na igrišče vračajo tudi naši mladinci in kadeti, ki nadaljujejo s tekmovanjem v 2. SML / SKL. Velenjski mladinci se z odigrano tekmo manj trenutno nahajajo na petem mestu prvenstvene lestvice, še uspešnejša pa je naša kadetska ekipa, ki je po odigranih osmih tekmah na vrhu prvenstvene lestvice izenačena z ekipo Šampiona.

Še enkrat se iskreno zahvaljujemo vsem klubov 2. Slovenske nogometne lige, saj smo dokazali enotnost in se skupaj izborili za svoje pravice.