Bravo 1 - 4 Rudar Velenje

15/08/2019 - 16:00 at Športni park Šiška

Knapi po podaljšku v drugi krog pokala

* Športni park Šiška Ljubljana, sodniki: Podgoršek, Brezar, Jamnik.
* Strelci: 0:1 Petrović (30.), 1:1 Nukić (74.), 1:2 Krefl (95.), 1:3 Tomašević (107.), 1:4 Radić (111.).
* Rudar Velenje: Pridigar, Hrubik (od 91. Kašnik), Tomašević, Trifković (od 84. Lovenjak), Petrović (od 62. Radić), Vošnjak, Filipović, Kitek, Pljava (od 74. Črnčič), Krefl, Kobiljar.
* Bravo: Vekić, Trontelj (od 102. Ihbeisheh), Zec, Križan (od 46. Vrljičak), Agboyi (76. izključitev), Nukić, Urh (od 46. Matko), Kirm, Mensah (od 84. Đajič), Žinko, Kurtovič.

* Rumeni kartoni: Pljava, Kitek, Agboyi, Trontelj, Kobiljar, Kurtovič.
* Rdeč karton: Agboyi.

V Pokalu Slovenije so knapi po podaljšku premagali NK Bravo z rezultatom 1:4. Šlo je za edini prvoligaški obračun v 1. krogu Pokala Slovenije.

V prvem polčasu so knapi povedli z zadetkom Borne Petrovića v 30. minuti. Kljub večim poskusom domačinov je rezultat takšen ostal tudi ob odhodu v slačilnico. Drugi polčas pa je prinesel izenačenje, ko je 74. minuti za NK Bravo zadel Mustafa Nukić. Le dve minuti kasneje pa so ljubljančani ostali z igralcem manj, saj je zaradi drugega rumenega kartona bil izključen Ovbokha Agboyi. Redni del se je tako končal z izenačenjem, sledil pa je podaljšek. V zadnje pol ure igre smo tako videli 3 zadetke, vse 3 na strani zeleno-črnih. Prvi del podaljška je z neverjetnim golom iz mrtvega kota odprl Krefl, ki je zadel v 95. minuti. Ob lepem protinapadu je po podaji Kiteka mrežo zatresel tudi Tomašević, končen rezultat pa je v 111. minuti postavil Radić, ki je zadel po borbi v kazenskem prostoru.

Knape že v nedeljo čaka naslednja tekma, in sicer bodo odšli v Mursko Soboto, kjer bodo odigrali 6. krog Prve lige Telekom Slovenije.

Foto: EkipaSN