Rudar Velenje 1 - 2 Aluminij

06/10/2019 - 18:00 at Stadion Ob jezeru, Velenje

Po vodstvu brez točk

* Stadion ob jezeru, sodniki: Obrenović, Kordež in Pospeh.
* Strelci: 1:0 Pantalon (23./avtogol), 1:1 Pečnik (64.), 1:2 Klepač (69.).
* Rudar: Stopajnik, Filipović, Džinić, Kašnik, Hrubik, Vošnjak (od 75. Lovenjak), Črnčič, Kuzmanović (od 72. Pljava), Trifković (od 38. Kobiljar), Krefl, Radić.
* Aluminij: Kovačić, Ploj, Martinović, Vrbanec, Horvat, Petrovič, Jakšić, Pantalon, Matjašič, Živković (od 61. Pečnik, od 90. Marinšek), Krajnc (od 66. Klepač).
* Rumeni karton: Džinić, Radić, Filipović; Matjašič.

Nogometaši velenjskega Rudarja tudi po 13. tekmi državnega prvenstva ostajajo brez zmage. Tokrat so na domačem igrišču morali priznati premoč Aluminiju.Gostitelji so dvoboj proti Aluminiju, ki je doslej v Velenju zmagal le enkrat, začeli obetavno. Že v drugi minuti je Leon Črnčič v kazenskem prostoru prišel do strela, ki ga je obramba gostov blokirala. Po akciji Aluminija se je Ante Živković znašel iz oči v oči z vratarjem Tomažem Stopajnikom, ki pa je po njegovem strelu odlično reagiral, z ramo je žogo odbil v kot. Nekaj minut pozneje je Petrovič v kazenskem prostoru lepo našel Kranjca, a je ta žogo poslal v naročje Stopajnika. Za zgrešene priložnosti so bili Kidričani kaznovani v 23. minuti, ko so prejeli zelo poceni gol. David Hrubik je z leve strani poslal žogo v sredino proti Damjanu Trifkoviću, ta se je znašel med dvema branilcema, oplazil žogo, ki je zadela Renata Pantalona in se odbila v mrežo. Po golu so knapi dobili krila in izvedli še nekaj nevarnih protinapadov. Po prvem izmed njih Mićo Kuzmanović v sredini ni našel soigralcev, po drugem je Dominik Radić prišel v kazenski prostor, toda njegov poskus ni obrodil sadov, vratar Matija Kovačić je žogo odbil v kot, po njem pa je Črnčić s strelom z glavo zadel prečko.

Jasno je bilo, da bodo Kidričani v drugem delu napadli na vso moč. Vrbanec je v 53. minuti streljal čez gol, na drugi strani je bil nevaren strel od daleč Miljenka Bošnjaka, v 63. minuti je strel Vrbanca iz bližine ubranil Stopajnik, le nekaj trenutkov pozneje pa je bil domači vratar brez moči. V 69. minuti je Pečnikov dosežek ponovil Klepač, ki je postavil tudi končni rezultat tekme. Edino polpriložnost za Rudar je še pred tem zapravil Dem Pljava.

Rudar bodo v 14. krogu 19. oktobra gostoval pri Olimpiji.

Tekst: prirejeno po STA

Foto: EkipaSN