Rudar Velenje 2 - 3 Domžale

22/09/2019 - 14:00 at Stadion Ob jezeru, Velenje

Zmaga Domžalam

* Stadion ob jezeru, sodniki: Vinčić, Benc in Horvat.
* Strelci: 0:1 Vuk (11.), 0:2 Sappinen (34.), 0:3 Vuk (36.), 1:3 Radić (87.), 2:3 Radić (90./11 m).
* Rudar: Radan, Filipović, Pušnik, Kašnik (od 46. Krefl), Hrubik, Črnčič, Lovenjak, Trifković (od 53. Kuzmanović), Kobiljar, Koprivnik (od 70. Petrović), Radić.
* Domžale: Mulalić, Karić, Klemenčič, Vuklišević, Ćorluka, Pišek, Svetlin (od 77. Käit), Ibričić, Vuk (od 81. Jakupović), Podlogar, Sappinen (od 62. Lazarević).
* Rumeni kartoni: Črnčič, Trifković, Krefl; Podlogar, Vuklišević, Ćorluka.

Knapi, ki so v četrtek v pokalu presenetljivo izločili Olimpijo, pa v prvenstvu – kljub precej boljšem drugem polčasu – ne najdejo poti iz krize, še naprej so edini brez zmage in na zadnjem mestu.

Domžale so v 11. minuti povedlo z golom Vuka, v 20. minuti pa je Radan dobil dvoboj z že omenjenim igralcem. V 34. minuti je Rauno Sappinen pobegnil Nejcu Pušniku in nato ugnal še velenjskega čuvaja mreže za 2:0. Le dve minuti zatem je bilo že 3:0, ko je najprej Ibričić streljal, domači so strel blokirali, nato pa je Ibričić spet prišel do žoge, jo na kratko oddal do Vuka, ta pa je z dobrih desetih metrov dosegel svoj drugi zadetek na tekmi.

Gostitelji so bili nevarni zgolj enkrat, in sicer v 26. minuti, ko je poskusil David Hrubik, Ajdin Mulalić pa je strel obranil. So bili pa malce bolj nevarni v uvodu drugega dela, najprej je Pušnik z glavo streljal mimo vrat v 48. minuti, zatem je Mulalić v 53. minuti obranil nov Hrubikov poskus, v 57. pa je posredoval še po strelu Rijada Kobiljarja iz bližine. V 73. in 75. minuti so Velenjčani spet poskušali, in sicer prek Aljaža Krefla in Borne Petrovića, slednji je s peto le za malce zgrešil cilj. V 87. minuti pa so domači le prišli do zadetka, ko je Dominik Radić preigraval na desni strani kazenskega prostora in nato iz bližine žogo poslal pod prečko. V 90. minuti je nekaj upov domačim sicer vzbudil Radić, ko je unovčil najstrožjo kazen po prekršku Svena Karića Šoštariča nad Kobiljarjem, za kaj več pa je zmanjkalo časa.

Velenjčani bodo v 11. krogu v sredo gostovali v Mariboru.

Tekst: prirejeno po STA

Foto: EkipaSN